fbpx

Chcete se dozvědět víc? Zavolejte nám: +420 792 323 220

Blog

Vypněte počítače, je tady Turing Tumble


3 minuty čtení

Odkud se vzal název Turing Tumble

Pokud jste pozorní čtenáři našich článků na blogu, tak vám jistě něco bude říkat Turing - Alan Turing, o kterém jsme se zmiňovali v článku Historie umělé inteligence v kostce.

Tento projekt je pojmenovaný po vědci, který se věnoval mimo jiné právě matematice, počítačové vědě, logice a kryptoanalýze.

Turing Tumble je nový typ výukového projektu pro děti od cca 8 let, kde staví mechanické počítače poháněné kuličkami a řeší logické hádanky. Pomocí ramp, crossoverů, bitů, interceptorů, ozubených kol a převodových bitů mohou stavět počítače poháněné kuličkami, které umí generovat obrazce, logicky počítat, sčítat, odčítat, násobit, dělit a mnoho, mnoho dalšího. Necháme děti objevit, jak počítače fungují!

Nechte děti užít si zábavu při učení programování v jazyce beze slov. Turing Tumble stírá hranici mezi programováním a stavbou strojů. Nemusí se učit žádnou syntaxi, žádnou abstrakci ani elektroniku.

Příběhem provází komiksová postava, astronautka, která musí vyřešit 60 stále obtížnějších logických úloh, které ilustrují základy počítačového programování.

Sestavení počítače poháněného kuličkami

Je to zábavné, návykové, a navíc při tom zjistíte, jak počítače fungují.

Počítače jsou plné důmyslné logiky a úžasné kreativity. Jsou všude, ale většina z nás nechápe, jak fungují. S nástrojem Turing Tumble se děti mohou sami přesvědčit, jak počítače fungují - logika se neskrývá uvnitř počítačového čipu, ale přímo před nimi.

Děti se nejlépe učí, když ke zkoumání nových pojmů používají své smysly. Turing Tumble učí zábavnou a hmatatelnou formou strategii programování i abstraktní pojmy, jako je dvojková soustava, binární operace a logická hradla.

Zveme všechny zájemce na náš úvodní workshop Turing Tumble Starter.

Workshop je určen dětem ve věku od 8 do 12 let a nevyžaduje žádné předchozí znalosti programování. Stačí mít zájem o technologii a chuť se učit nové věci. Během workshopu budou mít možnost pracovat ve skupinách, řešit zajímavé úkoly a sdílet své nápady s ostatními účastníky.

Termíny workshopů: Středa 1.5. 10:00 - 12:00 nebo 8.5. 10:00 - 12:00

Cena workshopu: 290 Kč

Jak se přihlásit?

Napište nám na email váš zájem a vybraný termín:

Přihlásit se na workshop

 

 


Další

User Rating: 5 / 5

Hodnocení článku

Historie umělé inteligence v kostce
Blog

Historie umělé inteligence v kostce

Málokdo to ví, ale termín „umělá inteligence” vznikl už v 50. letech minulého století. V té době se však veškerý výzkum umělé...

Číst
Jaký je nejlepší programovací jazyk pro děti?
Blog

Jaký je nejlepší programovací jazyk pro děti?

Učit se programovat je v dnešní době velmi populární, ale ne všechny děti se chtějí v budoucnu stát programátory. V raných fázích vývoje...

Číst